انسجام اسلامی : زمينه ها، مبانی، موانع و راهكارهای اتحاد اسلامی Popular

  • انسجام اسلامی : زمينه ها، مبانی، موانع و راهكارهای اتحاد اسلامی
معرفي اجمالي :
کتاب انسجام اسلامی: زمینه ها، مبانی، موانع و راهکارهای اتحاد اسلامی ؛ نویسنده آن لطفعلی لطیفی پاکده و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوعات :
وحدت اسلامی ، همبستگی ، جنبه های قرآنی
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده در آن و یک پیشگفتار که مقدمه کتاب را توضیح داده است . و همچنین شامل شش بخش ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل اول: کلیات؛
فصل دوم: زمینه های وحدت جهان اسلام؛
فصل سوم: مبانی اتحاد اسلامی (ملی _ جهان اسلام)؛
فصل چهارم: جلوه ها و نمادهای اتحاد اسلامی؛
فصل پنجم: موانع و راهکارهای اتحاد و انسجام اسلامی؛
فصل ششم: نقش رسانه در ایجاد و تقویت وحدت؛
گزارش محتوا :
امروزه در صحنه بین المللی، شاهد رقابتی تنگاتنگ میان دو ایدئولوژی اسلام و سرمایه داری هستیم. در این میدان، مکتب استثمارگر سرمایه داری و لیبرالیسم، برای تحقق هدف های سلطه جویانه و سودمدارانه خود، با هیچ مانعی محکم تر و پیچیده تر از مکتب اسلام روبه رو نیست.امروزه در صحنه بین المللی، شاهد رقابتی تنگاتنگ میان دو ایدئولوژی اسلام و سرمایه داری هستیم. در این میدان، مکتب استثمارگر سرمایه داری و لیبرالیسم، برای تحقق هدف های سلطه جویانه و سودمدارانه خود، با هیچ مانعی محکم تر و پیچیده تر از مکتب اسلام روبه رو نیست.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در نظریه پردازی های غرب درباره دین، تحولی بزرگ پدید آورد. نظریه پایان تاریخ «فوکویاما»، و نظریه سیر تطور بشر «اگوست کنت» پس از دوران قرون وسطی، از برجسته ترین نظریه های غرب درباره دین بود. پس از آن، نظام غرب در دوران مدرنیسم، با تکیه بر دیدگاه های پوزیتویستی و سکولاریستی، دین را در زندگی انسان به حاشیه راند. ازاین رو، وقوع انقلابی دینی در ایران که افکار لیبرالیستی امریکا بر آن حاکم بود و در پی آن، اعلام شکست مدرنیزم لیبرالیستی، برای غرب غیرمنتظره بود. این انقلاب، بازخوانی دین در بالا ترین سطح اجتماعی به شمار می آمد که غرب را در عرصه نظریه پردازی های سیاسی و اجتماعی، به چالشی جدی کشاند.
بنابراین، طبیعی بود که غرب برای بازگشت به جایگاه اندیشه ای خود و جلوگیری از صدور انقلاب که به دین گرایی در جهان می انجامید، به هر اقدامی دست بزند. سردمداران نظام غرب که می پنداشتند تلاش های آنها برای منزوی کردن دین در جوامع اسلامی نتیجه داده است، برای انحراف و نابودی درباره تمدن اسلامی به راهکارهای جدید روی آوردند. آنها برای این منظور، هیچ سیاستی را بهتر از حربه دیرینه استعمار پیر که بر شعار «تفرقه بینداز و حکومت کن» استوار بود، نیافتند. البته در نسخه جدید این نظریه، آن را به «تفرقه بینداز و نابود کن» تبدیل کردند.
ازاین رو، در این برهه حساس، هوشمندی تمام مسلمانان در رویارویی با توطئه های دشمنان، لزوم و اهمیت بیشتری دارد، ولی با توجه به حوادث و جریان های حاکم بر صحنه بین الملل، می توان دریافت که هدف اصلی تهاجم های استکبار جهانی، انقلاب اسلامی ایران است. در این شرایط حفظ «وحدت ملی و انسجام اسلامی» بسیار ضروری و نخستین شرط لازم برای پیروزی است.
مرکز پژوهش های اسلامی، برای انجام این رسالت، اثر حاضر را برای برنامه سازان آماده کرده است، با این امید که آنها از تلاش های پژوهشگر گرامی، جناب آقای لطف علی لطیفی پاکده در این مسیر نهایت استفاده را داشته باشند.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.

انسجام اسلامي: زمينه ها، مباني، موانع و راهكارهاي اتحاد اسلامي
مشخصات كتاب:
سرشناسه : لطيفي پاكده، لطفعلي ۱۳۴۶-
عنوان و نام پديدآور : انسجام اسلامي: زمينه ها، مباني، موانع و راهكارهاي اتحاد اسلامي/ لطفعلي لطيفي پاكده؛ تهيه كننده مركزپژوهشهاي اسلامي صداوسيما.
مشخصات نشر : قم : دفترعقل، ۱۳۸۸.
مشخصات ظاهري : ۱۲۶ص.
فروست : مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما؛ ۱۰.
شابك : ۱۶۰۰۰ ريال: 978-964-2761-92-0
وضعيت فهرست نويسي : فاپا (برونسپاري)
موضوع : وحدت اسلامي
موضوع : همبستگي
موضوع : وحدت اسلامي -- احاديث
موضوع : وحدت اسلامي-- جنبه هاي قرآني
شناسه افزوده : صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهشهاي اسلامي
رده بندي كنگره : BP۲۳۳/۵/ل۶ ۸ الف ۱۳۸۸
رده بندي ديويي : ۲۹۷/۴۸۲
شماره كتابشناسي ملي : ۱۷۵۰۸۳۳
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ ديباچه؛ پيش گفتار؛ فصل اول: كليات؛ فصل دوم: زمينه هاي وحدت جهان اسلام؛ فصل سوم: مباني اتحاد اسلامي (ملي ـ جهان اسلام)؛ فصل چهارم: جلوه ها و نمادهاي اتحاد اسلامي؛ فصل پنجم: موانع و راهكارهاي اتحاد و انسجام اسلامي؛ فصل ششم: نقش رسانه در ايجاد و تقويت وحدت؛ كتاب نامه
Language
Type
دیجیتالی
Type of content
Total Volume
1
Digital number
13547
LCC
BP233/5/ل6 8 الف 1388
DDC
297/482
National bibliography numbers
1750833
Cost View
رایگان
ISBN
9789642761920
Year of publication
Book Version
1