اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

کتاب اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی

مولف : محمدکاظم جعفرزاده فیروزآبادی

تهیه کننده : مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما

موضوع : اقتصاد -- ایران -- جنبه های جامعه شناختی ، اسلام و اقتصاد ، آینده نگری

فعالیت هایی همانند تنظیم چشم انداز بیست ساله کشور (تا سال 1404 خورشیدی) وگام های بلند اقتصادی که در کشور برداشته می شود، نظیر سهمیه بندی بنزین در سال 1386، هدفمندی یارانه ها و تصویب نهایی نقشه جامع علمی کشور در اسفند 1389 نشان می دهد نظام جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت و تعالی، حرکت خوب و قابل تحسینی را شروع کرده است. مسئولان نظام نیز می خواهند این حرکت شتابزده را ادامه دهند. آنچه در این برهه از زمان، برای نظام اسلامی ما اهمیت ویژه و زیربنایی دارد و رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب در پیام نوروزی بر آن تأکید کرد، مسائل اقتصادی است و نام گذاری سال 1390 «سال جهاد اقتصادی» به همین دلیل بوده است.

در یک نگاه دقیق، «جهاد اقتصادی» به اصلاح الگوی مصرف، توجه کامل به نوآوری از طریق شکوفا کردن استعدادها و سرمایه گذاری وسیع در بخش تحقیق و توسعه نیاز دارد.

در این میان، وحدت و انسجام ملی، شرط لازم و اساسی برای تحقق هدف های یادشده است. بدین ترتیب، شعار مهم «جهاد اقتصادی» تکمیل کننده و دربرگیرنده همه شعارهای ارزنده ای است که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون مطرح شده است و اجرای آنها، شکوفایی اقتصادی نظام اسلامی را تضمین می کند.

رهبر معظم انقلاب با اشاره به ورود کشور در سال 1390 به سومین سال دهه پیشرفت و عدالت می فرماید:

... حرکت ما باید به نحوی باشد که بتوانیم این دهه را به معنای حقیقی کلمه مظهر پیشرفت و مظهر استقرار عدالت در کشورمان قرار بدهیم.

بنابراین، برای حرکت در جاده پیشرفت و تعالی و دست یابی به آرمان های بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باید مجاهدتی همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی (بر اساس نقشه جامع علمی کشور) انجام شود.

اکنون وظیفه همگانی اقتضا می کند که مجاهدت اقتصادی را سرلوحه کارهایمان قرار دهیم و از آن غفلت نکنیم. و در این عرصه، مردم و مسئولان سهیم هستند. در این پژوهش تلاش شده است. در این عرصه، از منظر اقتصادی، به اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی بپردازیم.

درباره این تحقیق، یادآوری برخی نکته ها ضروری است:

1. با توجه به اینکه میدان مجاهدت های اقتصادی، در نظام جمهوری اسلامی ایران است، بحث های این پژوهش در چارچوب اقتصاد اسلامی مطرح می شود.

2. پژوهش حاضر می کوشد افق های جهاد اقتصادی را در چارچوب سیاست گذاری اقتصادی (اهداف و چشم اندازها) و مسائل مرتبط با آن توضیح دهد.
3. درباره ساختار این کتاب باید دانست که فصل اول این پژوهش به تعریف مفاهیم و تعیین قلمرو تحقیق پرداخته و الگویی برای مراحل توسعه اقتصادی در جهاد اقتصادی پیشنهاد داده است. فصل دوم به اهداف اقتصادی (که در بخش سیاست گذاری قرار دارد) می پردازد.

فصل سوم به چشم انداز اقتصاد اسلامی با رویکرد جهاد اقتصادی اشاره دارد و به مسائلی همانند دیدگاه الگویی جدید توسعه اقتصادی می پردازد که به گونه ای تاریخچه الگوی جدید توسعه اقتصادی را بیان می کند. همچنین از شاخص های توسعه پایدار و دیدگاه اسلام درباره توسعه پایدار سخن می گوید. مهم ترین موضوع این فصل، چشم انداز الگوی اسلامی توسعه اقتصادی است که در سه مبحث با عنوان های چیستی الگو و مفاهیم مقدماتی، انسان اقتصادی مسلمان و ارزش های اسلامی اقتصادی به آن اشاره شده است.

در پایان نیز فصل چهارم به مطالب رسانه ای مرتبط با موضوع پژوهش اختصاص دارد که در این فصل بر ایده های جهاد اقتصادی تأکید می شود.

عناوین اصلی کتاب شامل:

فصل اول: کلیات؛

فصل دوم: اهداف جهاد اقتصادی؛

فصل سوم: چشم انداز اقتصاد اسلامی با رویکرد جهاد اقتصادی؛

فصل چهارم: ایده های رسانه ای؛ کتاب نامه

 

جهت مشاهده و دانلود کتاب کلیک کنید

حقوق مولفان و ناشران

تمامی محتوای چند رسانه ای(کتاب ،کتاب صوتی، کتاب تصویری،مجلات،روزنامه ها،مقالات،پایان نامه ها) موجود در بازار کتاب دیجیتالی قائمیه با هماهنگی و رعایت کامل حقوق ناشران ، نویسندگان و دریافت مجوز کتبی از آنان به صورت کاملا رایگان عرضه می‌شوند.

 

شبکه های اجتماعی بازار کتاب



بازار کتاب اولین و بزرگترین سامانه دانلود کتاب الکترونیکی رایگان بر خط با هدف در دسترس قرار دادن متون و کتب شیعه راه‌اندازی شده است. به کمک کتابخانه دیجیتالی بازار کتاب به هزاران عنوان کتاب به زبان های مختلف : فارسی ، عربی ، انگلیسی و آذری و غیره .... دسترسی خواهید داشت.


همین حالا اپ بازار کتاب را نصب کنید و کتابخانه خود را با دانلود کتاب های برتر پربار کنید.

با کلیک بر روی این لینک عضو کانال تلگرام ما شوید.