اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی محبوب

  • اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی
معرفي اجمالي :
کتاب اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی ؛ نویسنده آن جناب محمدکاظم جعفرزاده فیروزآبادی و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوعات :
اقتصاد -- ایران -- جنبه های جامعه شناختی ، اسلام و اقتصاد ، آینده نگری
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک پیشگفتار که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل چهار بخش ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل اول: کلیات؛
فصل دوم: اهداف جهاد اقتصادی؛
فصل سوم: چشم انداز اقتصاد اسلامی با رویکرد جهاد اقتصادی؛
فصل چهارم: ایده های رسانه ای؛
گزارش محتوا :
فعالیت هایی همانند تنظیم چشم انداز بیست ساله کشور (تا سال 1404 خورشیدی) وگام های بلند اقتصادی که در کشور برداشته می شود، نظیر سهمیه بندی بنزین در سال 1386، هدفمندی یارانه ها و تصویب نهایی نقشه جامع علمی کشور در اسفند 1389 نشان می دهد نظام جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت و تعالی، حرکت خوب و قابل تحسینی را شروع کرده است. مسئولان نظام نیز می خواهند این حرکت شتابزده را ادامه دهند. آنچه در این برهه از زمان، برای نظام اسلامی ما اهمیت ویژه و زیربنایی دارد و رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب در پیام نوروزی بر آن تأکید کرد، مسائل اقتصادی است و نام گذاری سال 1390 «سال جهاد اقتصادی» به همین دلیل بوده است.
در یک نگاه دقیق، «جهاد اقتصادی» به اصلاح الگوی مصرف، توجه کامل به نوآوری از طریق شکوفا کردن استعدادها و سرمایه گذاری وسیع در بخش تحقیق و توسعه نیاز دارد.
در این میان، وحدت و انسجام ملی، شرط لازم و اساسی برای تحقق هدف های یادشده است. بدین ترتیب، شعار مهم «جهاد اقتصادی» تکمیل کننده و دربرگیرنده همه شعارهای ارزنده ای است که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون مطرح شده است و اجرای آنها، شکوفایی اقتصادی نظام اسلامی را تضمین می کند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به ورود کشور در سال 1390 به سومین سال دهه پیشرفت و عدالت می فرماید:
... حرکت ما باید به نحوی باشد که بتوانیم این دهه را به معنای حقیقی کلمه مظهر پیشرفت و مظهر استقرار عدالت در کشورمان قرار بدهیم.
بنابراین، برای حرکت در جاده پیشرفت و تعالی و دست یابی به آرمان های بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باید مجاهدتی همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی (بر اساس نقشه جامع علمی کشور) انجام شود.
اکنون وظیفه همگانی اقتضا می کند که مجاهدت اقتصادی را سرلوحه کارهایمان قرار دهیم و از آن غفلت نکنیم. و در این عرصه، مردم و مسئولان سهیم هستند. در این پژوهش تلاش شده است. در این عرصه، از منظر اقتصادی، به اهداف و چشم اندازهای جهاد اقتصادی بپردازیم.
درباره این تحقیق، یادآوری برخی نکته ها ضروری است:
1. با توجه به اینکه میدان مجاهدت های اقتصادی، در نظام جمهوری اسلامی ایران است، بحث های این پژوهش در چارچوب اقتصاد اسلامی مطرح می شود.
2. پژوهش حاضر می کوشد افق های جهاد اقتصادی را در چارچوب سیاست گذاری اقتصادی (اهداف و چشم اندازها) و مسائل مرتبط با آن توضیح دهد.
3. درباره ساختار این کتاب باید دانست که فصل اول این پژوهش به تعریف مفاهیم و تعیین قلمرو تحقیق پرداخته و الگویی برای مراحل توسعه اقتصادی در جهاد اقتصادی پیشنهاد داده است. فصل دوم به اهداف اقتصادی (که در بخش سیاست گذاری قرار دارد) می پردازد.
فصل سوم به چشم انداز اقتصاد اسلامی با رویکرد جهاد اقتصادی اشاره دارد و به مسائلی همانند دیدگاه الگویی جدید توسعه اقتصادی می پردازد که به گونه ای تاریخچه الگوی جدید توسعه اقتصادی را بیان می کند. همچنین از شاخص های توسعه پایدار و دیدگاه اسلام درباره توسعه پایدار سخن می گوید. مهم ترین موضوع این فصل، چشم انداز الگوی اسلامی توسعه اقتصادی است که در سه مبحث با عنوان های چیستی الگو و مفاهیم مقدماتی، انسان اقتصادی مسلمان و ارزش های اسلامی اقتصادی به آن اشاره شده است.
در پایان نیز فصل چهارم به مطالب رسانه ای مرتبط با موضوع پژوهش اختصاص دارد که در این فصل بر ایده های جهاد اقتصادی تأکید می شود.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
انگيزه تاليف :
این کتاب بخاطر بیانات مقام معظم رهبری در باب اقتصاد کشور عزیز ایران و در راستای تعیین چشم انداز 20 ساله کشور توسط ایشان منتشر گردیده است .
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.

اهداف و چشم اندازهاي جهاد اقتصادي
مشخصات كتاب:
سرشناسه : جعفرزاده فيروزآبادي، محمدكاظم، ۱۳۴۸ -
عنوان و نام پديدآور : اهداف و چشم اندازهاي جهاد اقتصادي/ مولف محمدكاظم جعفرزاده فيروزآبادي؛ تهيه كننده مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما.
مشخصات نشر : قم: صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، مركز پژوهشهاي اسلامي، ۱۳۹۰.
مشخصات ظاهري : ۸۰ ص.
شابك : ۷۵۰۰ ريال 978-964-514-172-9 :
وضعيت فهرست نويسي : فيپا
يادداشت : كتابنامه.
موضوع : اقتصاد -- ايران -- جنبه هاي جامعه شناختي
موضوع : اسلام و اقتصاد
موضوع : ايران -- اوضاع اقتصادي -- قرن ۱۴ -- آينده نگري
شناسه افزوده : صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهشهاي اسلامي
رده بندي كنگره : HM۵۴۸/ج۷الف۹ ۱۳۹۰
رده بندي ديويي : ۳۳۰/۹۵۵
شماره كتابشناسي ملي : ۲۳۰۶۲۳۶
ص:1

عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ پيش گفتار؛ فصل اول: كليات؛ فصل دوم: اهداف جهاد اقتصادي؛ فصل سوم: چشم انداز اقتصاد اسلامي با رويكرد جهاد اقتصادي؛ فصل چهارم: ايده هاي رسانه اي؛ كتاب نامه
Language
Type
دیجیتالی
Type of content
Total Volume
1
Digital number
13591
LCC
HM548/ج7الف9 1390
DDC
330/955
National bibliography numbers
2306236
Cost View
رایگان
ISBN
9789645141729
Year of publication
Book Version
1