چنانكه مهدويت هم آيينه تمام نماي اصل امامت است و هم در فروع دين تجلي تبري و تولي است كه شيعه بر محور امام هر زمان، تعريف ميكند. از ديدگاه اخلاق نيز انتظار منتظران نمود سبك زندگي روزآمد شيعيان است.
به همين دليل مهدويت فقط مناسبت و رويدادي مذهبي ـ شيعي در نيمه شعبان و نهم ربيع الاول نيست؛ بلكه آموزهاي است كه در تمامي لحظههاي زندگي منتظران بروز دارد. از آنجا كه مهدويت و انتظار در مكتب تشيع جايگاه ويژهاي دارد، شايسته است در نظام برنامهسازي رسانهاي نيز براي آن اهميت ويژهاي قائل شويم. و پيوسته در قالب برنامهسازي به اين اصل بنيادين توجه گردد.
اين اثر مجموعهاي از ايدهها و سوژههاي محتوايي را كه قابليت تبديل شدن به برنامه رسانهاي را دارند، به مديران و برنامه سازان معرفي ميكند. همچنين براي غنيسازي و تنوعبخشي به ايدههاي مهدوي، به صورت موجز فرايند برنامهسازي ديني ـ مهدوي را آسيبشناسي كرده و روش ايدهيابي بينا رشتهاي را قالبي جديد و روزآمد براي ايدهيابي موضوعهاي ديني، معرفي ميكند.
سپس با نگاهي تطبيقي به معارف مهدوي و علوم انساني اين روش را برگزيده و ايدههايي متنوع و روزآمد را در زمينه معارف مهدوي ارائه ميكند. در گام بعدي براي تحقق اين هدف قصد دارد فرايند برنامهسازي با موضوع مهدويت را با توجه به به فراواني شبكهها و مخاطبان گوناگون آنها، تنوع بخشد.مهدويت و انتظار از هويتهاي بنيادين تشيع است و يكي از علتهاي بالندگي و شكوفائي تاريخ تشيع به شمار ميرود.
چنانكه تشيع بدون اصل معرفتي مهدويت و فرهنگ اجتماعي انتظار شناخته نخواهد شد. تشيع در ميان فرقههاي اسلامي، تنها فرقهاي است كه رويكرد آيندهگرا دارد، اين آينده نگري ديني را به عناصر فرهنگي تبديل كرده است و اين اصل در تمامي سطوح معرفتي و رفتاري شيعه جريان دارد. چنانكه مهدويت هم آيينه تمام نماي اصل امامت است و هم در فروع دين تجلي تبري و تولي است كه شيعه بر محور امام هر زمان، تعريف ميكند. از ديدگاه اخلاق نيز انتظار منتظران نمود سبك زندگي روزآمد شيعيان است. به همين دليل مهدويت فقط مناسبت و رويدادي مذهبي ـ شيعي در نيمه شعبان و نهم ربيع الاول نيست؛ بلكه آموزهاي است كه در تمامي لحظههاي زندگي منتظران بروز دارد.
از آنجا كه مهدويت و انتظار در مكتب تشيع جايگاه ويژهاي دارد، شايسته است در نظام برنامهسازي رسانهاي نيز براي آن اهميت ويژهاي قائل شويم. و پيوسته در قالب برنامهسازي به اين اصل بنيادين توجه گردد. اين اثر مجموعهاي از ايدهها و سوژههاي محتوايي را كه قابليت تبديل شدن به برنامه رسانهاي را دارند، به مديران و برنامه سازان معرفي ميكند.
همچنين براي غنيسازي و تنوعبخشي به ايدههاي مهدوي، به صورت موجز فرايند برنامهسازي ديني ـ مهدوي را آسيبشناسي كرده و روش ايدهيابي بينا رشتهاي را قالبي جديد و روزآمد براي ايدهيابي موضوعهاي ديني، معرفي ميكند.
سپس با نگاهي تطبيقي به معارف مهدوي و علوم انساني اين روش را برگزيده و ايدههايي متنوع و روزآمد را در زمينه معارف مهدوي ارائه ميكند. در گام بعدي براي تحقق اين هدف قصد دارد فرايند برنامهسازي با موضوع مهدويت را با توجه به به فراواني شبكهها و مخاطبان گوناگون آنها، تنوع بخشد.
شناسنامه
سرشناسه: رضايي آدرياني، علي، ۱۳۵۰ - عنوان و نام پديدآور: آيين برنامهسازي مهدويت/علي رضاييآدرياني. مشخصات نشر: قم: صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران